Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva i pomoć svećenika i vjernika Hvarske biskupije za Tursku i Siriju

Hvar (IKA)

Hvarski biskup Ranko Vidović uputio je u četvrtak 9. veljače župama i samostanima u svojoj biskupiji, pismo (Broj: 87/2023) pod naslovom „Molitva i pomoć za Tursku i Siriju“ koje prenosimo u cijelosti.

Draga braćo svećenici! Svi smo duboko potreseni posljedicama razornih potresa koji su proteklih dana pogodili dijelove Turske i Sirije. Kao kršćani dužni smo pokazati svoju blizinu i pomoć ljudima koji pate.

Stoga Vas pozivam da vjernike potaknete na osobnu i obiteljsku molitvu za nastradale, a isto tako da u misnim slavljima u vašim župnim zajednicama do 19. veljače posebno molite na tu nakanu. Kako bismo konkretno pokazali svoju kršćansku solidarnost, određujem da se na svim euharistijskim slavljima u nedjelju, 19. veljače 2023. godine kolekta (milostinja) prikuplja za stradale u potresu u Turskoj i Siriji.

Molim Vas da u nedjelju, 12. veljače o tome obavijestite župljane i da nakon prikupljanja kolekte, najkasnije do 22. veljače, uz pripadajući obrazac uplatite prikupljena sredstva na račun Hvarske biskupije kako bi sredstva čim prije bila upućena potrebitima posredstvom Hrvatskog Caritasa“, napisao je biskup Vidović.

Svećenici su obavijestili i potaknuli vjernike na osobnu i obiteljsku molitvu za nastradale, a u misnim slavljima u svojim župnim zajednicama su do 19. veljače posebno molili na tu nakanu. Zatim su na svim misama i u svim crkvama Hvarske biskupije u nedjelju 19. listopada prikupili novčanu pomoć (kolektu) za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, koju će  će ovih dana uplatiti na račun Hvarske biskupije.