Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi dan hodočašća Šibenske biskupije u Izrael

Haifa (IKA)

Vjernici Šibenske biskupije u utorak 12. ožujka započeli su biskupijsko hodočašće u Svetu zemlju. Hodočašće je organizirano kao priprava za jubilej „Pedeset godina od kanonizacije svetog Nikole Tavelića“ koji će se proslaviti 2020. godine.

Nakon dolaska u Izrael 413 hodočasnika predvođenih šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem krenuli su na Goru Karmel i karmelićanski samostan Stella Maris, koji se nalaze u gradu Haifi. Misno slavlje u samostanskoj crkvi i svetištu predvodio je biskup Rogić. U homiliji vjernicima je poručio da im cijelo hodočašće bude kao uspinjanje na goru preobraženja i traženje susreta s Gospodinom, kako bi jasnije i odlučnije hodali kroz život Kristovim stopama.

Prorok Ilija koji je boravio na ovom brdu želi nam primjerom svog života učvrstiti korak s Kristom. Ovdje smo u svetištu Gospe Karmelske koja je u našim župama od davnina čašćena kao zaštitnica ribara i težaka. Ljudi koji se bore za svakodnevnu koricu kruha, koji žele ustrajati na Božjem zakonu pošteno izgrađujući život uzimaju je za svoju zaštitnicu, kazao je biskup Rogić. I mi smo večeras ovdje došli sa svim nakanama koje smo ponijeli na hodočašće.

Molimo za sve naše najbliže i naš hrvatski narodi njegov sadašnji trenutak, za budućnost hrvatske obitelji, za otvorenost životu. Sve to donosimo Gospi Karmelskoj da ona svojim zagovorom bude naša zaštitnica, poručio je biskup.

Ključne riječi:
hodočašće Šibenik Sveta zemlja