Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Treća emisija "Tavelićev timbar vire" iz Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića

Zagreb (IKA)

Treća emisija "Tavelićev timbar vire", koja se prikazuje u povodu velike devetnice uoči svetkovine sv. Nikole Tavelića, emitirana je u petak 2. listopada, a prijenos uživo mogao se pratiti na Facebook stranici Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, YouTube kanalu Svetišta Šibenik te na stranicama Hrvatske katoličke mreže.

Rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić / Foto: YouTube/Screenshot (sve fotografije)

U povodu 50 godina od kanonizacije sv. Nikole Tavelića, od 18. rujna do 13. studenoga, svakog petka od 14 do 15 sati, prikazuje se emisija “Tavelićev timbar vire”, koju možete pratiti na Facebook stranici Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića, Svetište Šibenik i na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM).

Na početku treće emisije “Tavelić timbar vire” prikazane 2. listopada rujna iz Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića javio se rektor Svetišta fra Ivan Bradarić, voditelj emisije.

U ovoj novoj emisiji TAU TV koja povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku, odnosno sve krajeve gdje se štuje naš prvi hrvatski svetac Šibenčanin sv. Nikola Tavelić, prikazan je prvi dio filma „Život je darovan“ u produkciji Tiskovnog ureda Šibenske biskupije, te razgovor s fra Tomislavom Glavnikom, dugogodišnjim voditeljem hodočašća u Svetu Zemlju i inicijatorom i voditeljem projekta postavljanja kipa sv. Nikole Tavelića u Jeruzalemu, kao i sv. Jeronimu.
Fra Tomislav se javio iz Zagreba i otkrio u emisiji svoju ljubav prema hodočašćima u Svetu Zemlju.
“Moje prvo iskustvo voditi hodočasnike u Svetu Zemlju bilo je 2007. godine, te je iza mene 87 samostalnih hodočasničkih tura u Svetu Zemlju Izrael. Najzaslužniji za tu moju sada već 13-godišnju hodočasničku pustolovinu je nekadašnji profesor, pokojni Adalbert Rebić”, kazao je, među ostalim, fra Tomislav.

U emisiji je predstavljen i novi broj časopisa “Svetac”, glasnika sv. Nikole Tavelića, kojega je predstavio fra Ivan Bradarić, a u kojem prevladava izvještaji i reportaže s jubilejske proslave koja je održala u Šibeniku 21. lipnja.
Također, tu je i prilog iz Rima s Trga sv. Petra, sa mjesta gdje je bila kanonizacija sv. Nikole Tavelića prije pedeset godina, odakle se u emisiju javio fra Željko Klarić, koji je u Rimu na poslijediplomskom studiju. Fra Željko je gledatelje upoznao sa aktualnim događajima u Vatikanu, aktivnostima pape Franje te hodočasnicima koji ponovno, pandemiji unatoč, u sve većem broju dolaze u Rim.

Za glazbeni dio zadužena je bila klapa Bunari iz Vodica, koja otpjevala pjesmu “Timbar vire”. Emisija je završila molitvom sv. Nikoli Taveliću.