Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće sudionika Biskupske sinode za mlade

Vatikan (IKA )

Sinodski oci zajedno sa slušačima i mladima iz rimskih župa sudjelovali su 25. listopada na hodočašću do Petrova groba, dugom 6 kilometara, starim hodočasničkim putom Via Francigena, koji od južne strane glasovite katedrale u Canterburyju, u Engleskoj, prolazi Francuskom i Švicarskom, te stiže u Italiju gdje vodi do bazilike Sv. Petra u Vatikanu i nastavlja se dalje na jug do Jeruzalema.

Put je to kojim su još u IX. stoljeću trgovci prevozili robu i začine po Europi; pravo križište različitih kultura, prenosi Vatican News. Hodočašće, koje je organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, završilo je euharistijskim slavljem na Petrovu grobu, koje je u nazočnosti pape Franje predvodio kardinal Lorenzo Baldisseri, glavni tajnik Biskupske sinode.

Za sudjelovanje na hodočašću prijavilo se, kako je rekao nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, 300 osoba: 192 sinodska oca, među kojima 101 biskup i devetorica kardinala, 82 mladih slušača i stručnjaka laika, te 100 mladića i djevojaka iz Rimske biskupije.

Sljedeća, 20. opća kongregacija Biskupske sinode za mlade održat će se u petak 26. listopada poslijepodne, odmah nakon sastanka Povjerenstva za sastavljanje završnog dokumenta. Sudionici će biti pozvani izabrati članove XV. redovnog vijeća Biskupske sinode.