Budi dio naše mreže
Izbornik

Izložba "Papa putnik – bistrički hodočasnik'"

Marija Bistrica (IKA )

U sklopu obilježavanja 20. godišnjice drugog posjeta pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj, apostolskog pohoda pape Wojtyle Mariji Bistrici i proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Hrvatsko nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke, pripremili su izložbu 'Papa putnik – bistrički hodočasnik'.

Izložbu čine brojne fotografije vezane uz posjet Svetog Oca i tada korišteni predmeti, poput misnice koju je Papa nosio na misnom slavlju, svečane stolice na kojoj je sjedio te klecala na kojem je molio u bazilici Majke Božje Bistričke.

Izloženi predmeti i fotografije popraćeni su informativnim panoima s podacima o poveznicima Hrvata i papinstva kroz povijest, o Mariji Bistrici uoči, tijekom i nakon posjeta Pape, samom sv. Ivanu Pavlu II. i bl. Alojziju Stepincu.

Izložba je ostvarena uz podršku brojnih vjernika koji su svjedočili beatifikaciji te su ustupili svoje fotografije. Tako su se na jednom mjestu našli različiti materijali, svjedoci ovog dijela kulturne i vjerske baštine Marije Bistrice, Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske. Izložba je otvorena do 31. listopada.

Ključne riječi:
beatifikacija izložba Stepinac