Budi dio naše mreže
Izbornik

Najstarija hrvatska katolička župa u Europi u Salzburgu proslavila jubilej - 75 godišnjicu župe

Zagreb (IKA)

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u Austriji svetom misom svečano je u nedjelju 1. listopada proslavila i Bogu zahvalila na 75. godišnjici župe. Misno slavlje predslavio je župnik iz Kočerina u BIH dr. sc. fra Mario Knezović.

U svojoj propovijedi fra Mario je tumačeći evanđelje potaknuo vjernike na istinsku autentičnost u svjedočenju vlastite vjere naglasivši kako nitko ne može nakon današnjeg slavlja ostati isti. Propovijed je zaključio citatom bl. Alojzija Stepinca u kojem blaženik ističe kako našem vremenu trebaju heroji ljubavi, a to herojstvo, kako je zaključio fra Mario, počinje od sasvim jednostavnih aktivnosti i službi u vlastitoj župi i zajednici.

U ime salzburškog nadbiskupa svetoj misi je nazočio Mag. Harald Mattel, biskupski vikar za djecu i mlade. Svetoj misi nazočili su i predstavnici svjetovnih vlasti, tako se okupljenim vjernicima obratio gosp. Daniel Glunčić, veleposlanik RH u Austriji, gosp. Florian Kreibich, u ime gradonačelnika Grada Salzburga, te Mag. Karl Zallinger u ime gosp. Wilfrieda Haslauera.