Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Poslanje je crkvenih službenika svjedočiti snagu uskrsnuća

Vatikan (IKA )

Živimo u prilikama u kojima Crkva trpi osobito zbog teških pogrešaka koje su počinili neki njezini članovi. No, važnije je ne zaboraviti vjerno služenje Gospodinu većine svećenika koje je darovao Crkvi, rekao je Papa primivši 1. listopada u audijenciju svećenike francuske biskupije Créteil.

Tamo gdje je život, gorljivost i želja da se Krist donese drugima, rađaju se istinska zvanja, rekao je papa Franjo primivši 1. listopada u audijencij svećenike francuske biskupije Créteil, javlja Vatican News.

Zahvaljujem ​​Bogu koji vas je pozvao i izabrao da služite evanđelju (Rim 1, 1), te da budete među svojim narodom vjerni upravitelji Kristova otajstva, rekao je Papa i istaknuo: “Živimo u prilikama u kojima je lađa Crkve  udarana protivnim i snažnim valovima, poglavito zbog teških pogrešaka koje su počinili neki njezini članovi. Stoga je još više važno ne zaboraviti vjerno svakodnevno služenje koje Gospodin daje živjeti većini onih koje je darovao svojoj Crkvi kao svećenike”.

Odgovarajući na Gospodinov poziv nismo bili posvećeni darom Duha Svetoga da budemo poglavari – rekao je Sveti Otac i naglasio: Svjesni da nam je oprošteno, pozvani smo biti pastiri poput Isusa koji je bio raspet, umro i uskrsnuo. Poslanje je crkvenih službenika svjedočiti snagu uskrsnuća u ranama ovoga svijeta. Na taj smo način pozvani napredovati na putu svetosti, pomažući Kristovim učenicima kako bi odgovorili na svoj krsni poziv, kako bi bili sve više misionari i svjedoci radosne vijesti.

Dok razmišljate o obnovi svoje biskupije, nemojte se bojati gledati rane svoje Crkve, ne da biste se žalili, nego da biste išli Isusu Kristu. Samo nas On može izliječiti dajući nam da ponovno krenemo od Njega, te s Njim i u Njemu da nađemo konkretna sredstva kako bismo Njegov život naviještali svima u prilikama siromaštva i odricanja. Jer, ako nas nešto treba uznemiravati i zabrinjavati u savjesti, to su mnoga naša braća i sestre koji žive bez snage, svjetla i utjehe prijateljstva s Isusom Kristom, bez zajednice vjere koja ih prihvaća i bez smisla života (Evangelii Gaudium 49), rekao je Papa.

Zato molite Duha Svetoga da vas vodi i prosvjetljuje – rekao je Papa i dodao: On će vam pomoći u obavljanju službe kako bi Crkva Isusa Krista bila privlačna i puna ljubavi. Tom snagom koja dolazi odozgo bit ćete potaknuti ‘izlaziti’ kako biste svaki dan bili bliže svima, osobito onima koji su ranjeni, odbačeni i isključeni.

Važno je poticati i razvijati među sobom i unutar svojih zajednica kvalitetu bratskog života kako bi vrijednost i ljepotu služenja te posvećenog života svi prepoznali kao službu istinskog misionarskog zajedništva, naglasio je papa Franjo.

Ključne riječi:
Papa Svećenici