Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin tradicionalni ručak s mladima u Panami

Panama (IKA)

Nakon mise s klerom i predstavnicima laičkih pokreta u obnovljenoj panamskoj katedrali Santa Maria la Antigua, zaštitnice Paname, čiji je oltar posvetio, u subotu 26. siječnja papa Franjo ručao je s desetoro mladih sa svih kontinenata, pet žena i petoricom muškaraca i panamskim nadbiskupom Joseom Domingom Ulloaom u Bogoslovnom sjemeništu Sv. Josipa.

U razgovoru sa Svetim Ocem predstavnica SAD-a Brenda Noriega postavila je pitanje o seksualnom zlostavljanju u Crkvi, a Papa je odgovorio da je riječ o strašnom zločinu, izjavila je Noriega novinarima nakon susreta. Papa im je savjetovao da se kriza nadvlada brigom za žrtve, zajedništvom u Crkvi i molitvom. Papa se na temu osvrnuo i na misi s klerom i laicima, kritiziravši rezignaciju duhovnika i vjernika kojoj je uzrok i vlastitom krivnjom ranjena Crkva koja nije saslušala vapaje žrtava.

Nakon ručka Papa se pomolio u sjemenišnoj kapeli i zatim fotografirao za uspomenu s pedesetak okupljenih sjemeništaraca. Na kraju je darivao rektora sjemeništa, prenosi Kathpress. Papin ručak s mladim predstavnicima sa svih kontinenata tradicionalni je dio programa svih Svjetskih dana mladih.

Ključne riječi:
mladi Panama Papa ručak