Budi dio naše mreže
Izbornik

Posjet XXIV. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Vojnom ordinarijatu

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarij u RH Jure Bogdan primio je u srijedu 24. studenoga  u zgradi Vojnog ordinarijata polaznike dvadeset i četvrtog naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, objavljeno je na mrežnim stranicama VO.

Dvadeset i četvrti naraštaj Ratne škole, predvođen načelnikom brigadirom Mijom Kožićem, ima jedanaestericu polaznika, a osim časnika iz Hrvatske vojske i jednog polaznika iz Ministarstva unutarnjih poslova, u tom programu izobrazbe sudjeluju i visoki časnici iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Na sastanku su sudjelovali i generalni vikar i kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu don Marko Medo i načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu bojnik Ivica Krišto.

Tradicionalni posjet Vojnom ordinarijatu dio je plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, u sklopu kojega djeluje Ratna škola. Polaznicima škole održana je prezentacija o povijesti i ustroju Vojnog ordinarijata. Biskup Bogdan je polaznike upoznao s načinom djelovanja Vojnog ordinarijata i s pastoralnim programima i redovitim radom Ordinarijata.