Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano Županijsko natjecanje iz vjeronauka u Sisačkoj biskupiji

Sisak (IKA)

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u petak 22. ožujka u Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Otvorenju natjecanja nazočili su kancelar biskupije Janko Lulić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Sisačko-moslavačke županije Robertina Štajdohar i ravnateljica škole Vesna Šebek.

Natjecanje je otvorio delegat sisačkog biskupa Vlade Košića, kancelar Lulić, uputivši svim natjecateljima riječi ohrabrenja i čestitavši im na dosadašnjem uspjehu. Kancelar se i osvrnuo na temu ovogodišnje olimpijade „Socijalni nauk Crkve“, poručivši kako je on neodvojiv od Isusovih zapovijedi ljubavi.

„Socijalni nauk Crkve je konkretna ljubav prema Bogu i bližnjemu. Zato za vas imam jednu želju, a to je da ono što ste usvojili i usavršili učenjem svakako pretočite i u konkretno djelovanje. To je prije svega da gajite ljubav prema Bogu kako biste mogli gajiti iskrenu ljubav prema čovjeku“, istaknuo je.

U natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa osnovnih škola i šest srednjih škola. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Vojnić, a treće OŠ Viktorovac iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Tina Ujevića iz Kutine, drugo mjesto Gimnazije Sisak, a treće mjesto osvojila je SŠ Viktorovac iz Siska.

Na kraju natjecanja prigodne zahvalnice i pokloni uručeni su svim sudionicima, a čestitku i zahvalu za sudjelovanje na natjecanju izrekla je predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.