Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret mladih Šibenske biskupije

Šibenik (IKA/TU)

Susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 27. travnja 2023. u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik, kao priprava za predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću, izvijestio je Tiskovni ured Šibenske biskupije.

Susret je započeo molitvom i pozdravom biskupijskog povjerenika za mlade don Ante Vrcića. Mladi su poslušali himnu mladih Šibenske biskupije, a prigodnim videouratkom prisjetili su se SHKM-a koji je održan 24. i 25. travnja 2004. godine u Šibeniku.

Uslijedilo je izlaganje zagrebačkog studentskog kapelana don Davida Leskovara o temi „Stvoreni iz ljubavi – Stvoreni za ljubav“. Naglasio je kako ljudsko tijelo nije prljavo i loše. Ukazao je na teologiju tijela pape Ivana Pavla II., naglasivši kako je ona potrebnija no ikada. Istaknuo je da riječi Isusa, odnosno teologije tijela, nisu riječi osude, nego su riječi koje su oslobađajuće za čovjeka. Mladima je poručio kako je važno znati nositi se s palom naravi, odnosno sebe predati u Isusove ruke.

Nakon radionica i rada u skupinama koje su predvodili vjeroučitelji Šibenske biskupije uslijedila je zajednička igra. Kada su se sudionici okrijepili održana je „duhovna pijaca“ na kojoj su se predstavile redovničke zajednice i zajednice mladih koje djeluju u biskupiji.

Zatim je održan plenum u kojem su predstavljeni rezultati rada u radionicama. Uslijedilo je gostovanje Hrvatskog nadzemlja.

Nakon toga pokorničko bogoslužje predvodio je župnik župe Primošten Stanovi don Grgur Alviž, a prigodno se sa stihovima obratio i umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Susret je zaključen misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U homiliji je mladima poručio da čuvaju Isusove zapovijedi ljubavi. Kazao im je kako radost jedino može biti potpuna ako su Isusovi. Pozvao ih je da budu radosni i da budu sijači vedrine i nade u obiteljima, župi, biskupiji i svijetu.