Budi dio naše mreže
Izbornik

PRIOPĆENJE Upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju ograđuje se od stavova izrečenih u propovijedi

Zagreb (IKA)

P. Ilija Grgić, CPPS, upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju uputio je u utorak 27. travnja priopćenje u svezi određenih (političkih) stavova u propovijedi fr. Dominika Kristijana Gerbica, OP, člana Hrvatske dominikanske provincije, izrečenih na misi u nedjelju 25. travnja (Nedjelja Dobrog Pastira), a koju je prenosila Hrvatska radiotelevizija. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Budući da sam odgovoran za organiziranje rasporeda svećenika predslavitelja svetih misa nedjeljama što ih izravno prenosi HRT na 3. programu iz crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju, nakon što sam prethodnih nedjelja te mise predvodio sam, za nedjelju 25. travnja 2021. godine zamolio sam da predvoditelj bude fr. Dominik Kristijan Gerbic, OP, član Hrvatske dominikanske provincije. Njega sam pozvao, vodeći se dobrom vjerom i činjenicom da je fr. Dominik doktorand te sam smatrao da ga mogu zamoliti za ovu uslugu.

Iskreno mi je žao što su se u njegovoj propovijedi pojavili trenuci koji se mogu razumjeti kao politički govor, prokazivanje ili sugeriranje određenih ideja. Na sadržaj propovijedi niti mi priliči, niti mogu imati utjecaja, niti mi je bila namjera ni želja da euharistijsko slavlje potiče bilo kakvu polarizaciju u društvu.

Za sve neugodnosti koje imaju vjernici zbog nedjeljne propovijedi izrečene u Prozorju, iskreno se ispričavam.

p. Ilija Grgić, CPPS
upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju