Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljeno Jurjevo u Gornjoj Stubici

Zagreb (IKA)

Župni blagdan sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici proslavljen je u utorak, 23. travnja. Jutarnju misu je predvodio vlč. Ivan Levak, domaći sin, u zajedništvu sa svećenicima iz Stubičkog dekanata. Vlč. Levak je u propovijedi istaknuo hrabrost i vjernost sv. Jurja te potaknuo sve vjernike da se češće u svim životnim prilikama mole tome svecu.

Na kraju mise, domaći župnik, preč. Nikola Jurković, svima je čestitao Dan Župe i Općine, a na poseban način vlč. Ivanu Levaku zahvalio za sve što čini za Gornju Stubicu u kojoj će ove godine proslaviti 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. 

Vlč. Ivan Levak je od Općine Gornja Stubica primio i nagradu za Životno djelo te time još jednom posvjedočio koliko voli svoje rodno mjesto.

Večernju misu je predvodio mons. Enco Rodinis u zajedništvu s vlč. Dubravkom Škrlinom Hrenom, vlč. Ivanom Vujevićem i domaćim župnikom preč. Nikolom Jurkovićem. 

Mons. Rodinis je istaknuo kako su i danas potrebni svjedoci vjere poput sv. Jurja mučenika. Naglasio je kako ima jako puno crkava diljem svijeta koje su posvećene sv. Jurju, a samim time i koliko je bitan svetac za nas vjernike.

Po završetku mise, vjernici su ophodom oko oltara sv. Jurja obnovili svoje godišnje zavjete.

Pjevanje je prevodio župni zbor uz pratnju puhačkog Orkestra VZ Gornja Stubica.

Vlč. Levak dobitnik je nagrade za Životno djelo