Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret biskupa Košića i korisnika Caritasove pučke kuhinje

Sisak (IKA)

Tradicionalni uskrsni susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasove pučke kuhinje održan je u srijedu 13. travnja u prostorima Caritasa u Sisku, izvijestili su iz Sisačke biskupije.

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i predstavnice Zajednice žena „Katarina Zrinski“  Sisačko-moslavačke županije i grada Siska Ivanka Roksandić i Vesna Štengl, koje su tom prigodom u Caritas dostavile donaciju hrane i higijenskih potrepština, a koje su prikupljene u njihovim ograncima na području cijele županije. Na početku, sve okupljene pozdravila je i zahvalila na dolasku i ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

Čestitajući okupljenim korisnicima i djelatnicima sisačkog Caritasa najveći kršćanski blagdan Uskrs, biskup Košić je rekao da Uskrs nije samo nominalno, već stvarno naš najveći blagdan nade. Ustvrdio je i kako to pokazuje i priroda oko nas koja se budi i kao da nas nosi u neka bolja vremena. Mada su oko nas i ružne stvari, ratovi i potres, ali ipak vjerujemo da se iz svega možemo izbaviti Isusovom pobjedom nad samom smrću, rekao je. Na kraju je biskup svima zaželio da im Gospodin udjeli blagoslovljen Uskrs, neka bude mira i svega onoga što nam svima treba, a to je da izdržimo, da se ne pokolebamo i da imamo pogled s nadom u bolju budućnost.

Pučka kuhinja trenutno svakodnevno skrbi za više od 170 korisnika među kojima su sada i izbjegli iz Ukrajine smješteni na području grada. Uz to Caritas je u preduskrsnoj akciji redovitim korisnicima podijelio oko 500 paketa namirnica i higijenskih potrepština, a više od 2000 je dostavljeno onima koji se nalaze u stambenim modulima na području pogođenom potresom. Također, 400 paketa je darovano Humanitarnoj udruzi „Ljudi za ljude“ za njihove korisnike, izvijestili su iz Sisačke biskupije.