Budi dio naše mreže
Izbornik

Sutra 4. Antunovski hod mladih

Zagreb (IKA)

Antunovski hod mladih započet će svetom misom u subotu, 11. lipnja u 13 sati u Svetištu sv. Antuna u Sesvetskim Selima, a završna proslava održat će se na zagrebačkom Svetom Duhu nakon 16 kilometara hoda. Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi, istaknuo je glavni organizator Antunovskog hoda mladih fra Stjepan Brčina.

Pola sata prije početka programa održat će se predprogram u 12:30 sati, a u 13 sati bit će svečana misa koju će predvoditi provincijal franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić. Poslije svete mise Antunovski hod mladih kreće prema Dubravi, najdužoj i možda najtežoj dionici.  Sve sudionike Hoda u Dubravi u samostanu hercegovačkih franjevaca čeka okrjepa uz molitvu krunice svetom Antunu. To je ujedno i prva molitvena postaja.

“Nakon što se odmorimo krenut ćemo prema Trgu bana Jelačića, a dolazak očekujemo između 18:30 i 19 sati. Tada će nastupiti centralni dio ovog događaja kada će uslijediti ulična evangelizacija za koju su se mladi intenzivno pripremali igrokazom i plesom kako bi potaknuli ljude na molitvu. Po dolasku na Sveti Duh uslijedit će euharistijsko klanjanje, a nakon njega slavljenje i druženje mladih”, rekao je fra Stjepan Brčina.

Glavni organizator Antunovskog hoda mladih ističe da je interes svake godine sve veći te da nije riječ o nekom običnom hodu već o velikoj i intenzivnoj duhovnoj obnovi po uzoru na Kristovo evanđelje. Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi. Naime, često se u medijima nameće slika da je Crkva zastarjela i da tamo ne dolaze mladi.

Video središnjeg događanja je snimljen i bit će objavljen na YouTube kanalu fra Stjepana Brčine prije Antunovskog hoda kako bi mladi unaprijed mogli pogledati što ih čeka i odvažiti se na Hod.

Fra Stjepan Brčina napominje kako ovo nije običan hod mladih već se hoda ciljano s određenom nakanom, a nakane brojnih mladih do sada su se ostvarile o čemu su i sami svjedočili. “Nama treba ovakva vrsta evangelizacije da izađemo van i osjetimo se drugačije da bismo bili spremni za daljnju evangelizaciju. Probijamo barijere i poticaj smo onima koji nas susreću”, naglasio je Brčina.

Prijave na ovaj događaj ulične evangelizacije mladih još uvijek su otvorene putem mobilne aplikacije Veritas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)