Budi dio naše mreže
Izbornik

U povodu Nedjelje Dobrog Pastira izišao novi broj časopisa „Vox Minorum“

Zagreb (IKA)

U povodu Nedjelje Dobrog Pastira koja se slavi 21. travnja 2024., iz tiska je izišao šesnaesti broj godišnjeg časopisa odgojnih ustanova Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca „Vox Minorum“.

Časopis „Vox Minorum“, u prijevodu „Glas malenih“, izlazi od 2007. godine u svrhu predstavljanja sjemeništaraca, postulanata, novaka i bogoslova franjevaca konventualaca. Pišući vijesti, eseje, osvrte i članke, pretežno s naglaskom na franjevačke teme i duhovnost, mladi franjevački kandidati žele se približiti starijoj braći franjevcima, svojim obiteljima, ljudima koji se okupljaju u župama i samostanima franjevaca konventualaca, svim dobročiniteljima te mladima, osobito onima koji razmišljaju o franjevačkom pozivu.

Od prošle godine časopis krasi novi dizajn kojim se daje više važnosti na dinamičnosti lista popraćenog živošću boja i brojnim fotografijama. Logotip odiše jednostavnošću i jasnoćom. Slovo „O“ ispunjeno je crticama koje označavaju voice-sound efect (vox = glas), te ujedno raznolikost zajednice male braće okupljenu u krugu koji, u kršćanskoj umjetnosti, označava Boga, izvor svetosti i vječne radosti – dvije stvarnosti opisane u bojama žuto-zlatnoj i plavoj, koje su izvedene iz jednoga od najstarijih umjetničkih prikaza sv. Franje u donjoj bazilici u Asizu.

Časopis, koji je ujedno sredstvo promocije franjevačkog poziva, franjevački odgajanici dijele u Zagrebu na Svetom Duhu na Nedjelju Dobrog Pastira te prilikom posjeta župama i samostanima u Hrvatskoj i šire.

Ovogodišnji broj, osim izvještaja o životu formativne zajednice i osobnih svjedočanstava, donosi teme i intervjue vezane uz 800. obljetnicu stigmatizacije sv. Franje Asiškog.