Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti Martin na Muri: Biskup Radoš krstio peto dijete obitelji Spajić

Sveti Martin na Muri (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je misu u nedjelju 14. siječnja u Župi sv. Martin na Muri tijekom koje je krstio peto dijete majke Karle i oca Mire Spajića, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

U slavlju je sudjelovala obitelj i rodbina malog Ilije, zajedno s krsnim kumovima i okupljenim članovima župne zajednice. Aktualizirajući evanđelje druge nedjelje kroz godinu, biskup Radoš je u propovijedi rekao da Gospodin svake nedjelje odgovara na životna pitanja vjernika, a ponekad i ne daje odgovor već ostavlja pitanja s kojima valja poći kroz život.

„Među nama je mali Ilija, peto dijete obitelji Spajić. Dar je obitelji u vrijeme Božića kad nam se Bog daruje. Ilija je dar i ovoj širokoj obitelji, ovoj župnoj zajednici, našoj Crkvi i našem narodu. Želimo otajstvo rođenja staviti pred sebe. Nema ljepše stranice Svetog pisma o rađanju kao što su stranice o Samuelu“, rekao je biskup te nastavio tumačiti liturgijska čitanja.

Obratio se roditeljima te im poručio kako će djeci kroz život izgovoriti previše riječi. „Te riječi neće ostati, ali ostat će ono što nosite u srcu, što primjerom života svakoga dana svjedočite svojoj djeci. Vaša međusobna ljubav i otvorenost prema životu, iskren i otvoren odnos prema Bogu – to će djeca vidjeti i nositi kroz život“, naglasio je mons. Radoš.

Biskup je na kraju mise čestitao roditeljima na otvorenosti prema životu te im poželio da im Bog bude blagoslov kroz njihovu djecu. Misno slavlje završio je svečanim blagoslovom majke, oca i okupljenog naroda te je uručio i prigodne darove biskupije. Na kraju slavlja prigodnu riječ zahvale i čestitke uputio je i domaći župnik vlč. Mladen Gorupić,  izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.