Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Zagrebačke nadbiskupije prikupili 115 tisuća eura za stradale u Turskoj i Siriji

Zagreb (IKA)

Vjernici Zagrebačke nadbiskupije prikupili su 115 tisuća eura za stradale u Turskoj i Siriji, od čega je 109.455 eura prikupljeno je u župama, a ostali iznos uplaćen je direktno na račun Caritasa, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić tijekom korizme pozvao je na velikodušnu ljubav izražavajući solidarnost Crkve zagrebačke sa svima koji su pogođeni i koji žive teške trenutke trpljenja, stradanja i razaranja, kao i na molitvu za smrtno stradale i ranjene te sućutnu blizinu sa svima koji trpe. Stoga je pozvao župnike, upravitelje živa, rektore crkava, kao i same vjernike da tijekom korizme pokažu velikodušnost kako bi svojim novčanim prilozima pomogli braći i sestrama u nevolji.

Sva prikupljena sredstva nadbiskupijski Caritas je u ime Zagrebačke nadbiskupije uplatio na račun Hrvatskog Caritasa koji će biti pomoć usmjeriti prema stradalima u Turskoj i Siriji.

Podsjetimo, potres i brojni naknadni potresi u veljači ove godine pogodili su južnu i središnju Tursku te sjevernu i zapadnu Siriju. To je jedan od najsmrtonosnijih i najsnažnijih potresa u tom dijelu svijeta, koji ostavlja iza sebe na desetke tisuća mrtvih i ranjenih osoba te nepregledne ruševine i velike štete, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.