Budi dio naše mreže
Izbornik

Stepinčevo u Rijeci

Rijeka (IKA)

Svečano misno slavlje u nedjelju 9. veljače u Župi sv. Ane na Gornjoj Vežici predslavio je umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Blagdan bl. Alojzija Stepinca svečano se slavi u mnogim župama Riječke nadbiskupije. Bl. Stepinac suzaštitnik je župe sv. Ane na Gornjoj Vežici i program proslave s temom “Vjernost bez granica” započeo je u subotu 8. veljače misnim slavljem i svjedočanstvom Gorana Ćurkovića, bivšeg ovisnika koji se obratio u Međugorju. U nedjelju 9. veljače svečano misno slavlje predslavio je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. U propovijedi je podsjetio na važnost neustrašivog svjedočenja vjere, poput bl. Stepinca. “Sol i svjetlo se troše da bi zemlja bila plodnija i da bude više svjetla. To je bio Stepinac nama – ljubitelj istine koja podiže i spasava”, istaknuo je Bogović.

Mise na Stepinčevo, u ponedjeljak 10. veljače, u župi sv. Ane na rasporedu su u 8 i 18 sati.

Stepinčevo se svečano slavi i u župi sv. Mihovila ark. u Jelenju u kojoj se u oltaru župne crkve nalaze relikvije blaženog Stepinca. Misno slavlje 10. veljače u 18 sati predvodit će povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vl. Josip Pende. Proslava Stepinčeva u Jelenju bit će u okviru otvorenja proslave 230. obljetnice od osnutka Župe sv. Mihovila ark.

Ključne riječi:
rijeka Stepinčevo