Budi dio naše mreže
Izbornik

Umirovljeni biskup Josip Mrzljak obišao opožarenu kapelicu u Brezju

Brezje (IKA)

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, s generalnim vikarom Varaždinske biskupije mons. Antunom Perčićem i domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom, posjetio je u petak 31. srpnja kapelicu Srca Isusova u Brezju koja je stradala u požaru koji se dogodio 29. srpnja u ranim jutarnjim satima, piše na internetskim stranicama zupa-svetijurajnabregu.com.

Gradnja kapelice započela je početkom 20. st., ima otvoreni toranj kroz koji se ulazi u kapelicu, a izgrađena je darovima samih mještana i bila je na ponos naraštajima koji su se s velikom ljubavlju o njoj brinuli. Najvećim djelom je u požaru uništena unutrašnost kapele sa svim pripadajućim inventarom, matrijalna šteta je golema.

Umirovljeni biskup Mrzljak u ovim teškim trenucima dao je utjehu okupljenim mještanima spomenuvši Isusove riječi: “Mene su progonili i vas će progoniti poraditi istine”.
“U molitvi svi zajedno kao zajednica žive Crkve molili smo za obnovu i progonitelje Crkve na razini sveopće Crkve, a molitvu smo završili posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovom i blagoslovom oca biskupa. Zlo je jako, no dobro treba pobijediti, zato ujedinimo se svi zajedno da sama kapelica bude još i ljepša i da joj povratimo izgled koji joj i pripada u slozi kako kaže poslovica: ‘Sloga kuću gradi’. Neka nam u tim nastojanjima bude na pomoć Božansko Srce Isusovo!”, piše u uredničkom komentaru na internetskim stranicama zupa-svetijurajnabregu.com.