Istina je prava novost.

Nadbiskup Vukšić slavi zornice u sarajevskim župama

Misu zornicu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova na blagdan sv. Andrije, u utorak 30. studenoga, predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, objavljeno je na mrežnim stranicama Vrhbosanske nadbiskupije.

S nadbiskupom su koncelebrirala petorica svećenika: katedralni župnik Oliver Jurišić, profesor na KBF-u vlč. Ivan Rako, duhovnik u VBS-u i profesor na KBF-u vlč. Milenko Krešić, odgojitelj u internatu KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu vlč. Sandro Jurešić i tajnik kardinala Vinka Puljića vlč. Domagoj Matijević.

Na početku misnog slavlja riječi pozdrava nadbiskupu Vukšiću uputio je župnik domaćin Jurišić te mu je zahvalio na dolasku i na slavlju mise s tom župnom zajednicom.

U kratkom nagovoru mons. Vukšić pozvao je okupljene vjernike da vrijeme došašća bude, ne samo vrijeme očekivanja Isusova dolaska, nego i vrijeme osobnoga hoda ususret Gospodinu u svakodnevnom obraćenju i posvećivanju sebe i drugih kako bi susret s Isusom zaista bio duhovno plodan.

Na misi su se okupili brojni vjernici među kojima su se posebno isticali učenici KŠC-a Sv. Josip. Njima su se pridružili, u privatnom obliku i bez službenoga protokola, i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić i ministar obrane RH Mario Banožić koji boravi u službenom posjetu u BiH.

Nadbiskup Vukšić kroz vrijeme došašća obići će sve sarajevske župe u kojima će slaviti zornice. Prva je na redu bila katedralna župa, a ostale su prema sljedećem rasporedu: 1. prosinca – župa Marijin Dvor u 7 sati; 2. prosinca – župa Grbavica u 6.30 sati; 3. prosinca – župa Novo Sarajevo u 6.30 sati; 6. prosinca – župa Novi Grad u 6.30 sati; 7. prosinca – župa Dobrinja u 7 sati; 10. prosinca – župa Stup u 7 sati i 11. prosinca – župa Briješće u 6.30 sati.