Istina je prava novost.

Zbor HRT-a nastupio u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu

Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Tomislava Fačinija nastupio je u nedjelju 2. lipnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Zbor je nakon večernje mise izveo „Hrvatsku misu u d-molu, op. 86, za mješoviti zbor, sopran, alt, tenor i bariton solo a cappella“ Borisa Papandopula. Djelo se sastoji od stavaka „Gospode, pomiluj“, „Slava“, „Vjerovanje“, „Svet“, „Blagosloven“ i „Jaganjče Božji“. Solisti su bili sopran Marija Kuhar Šoša, mezzosopran Martina Gojčeta Silić, tenor Stjepan Franetović te bariton Robert Kolar.

Ovim koncertom otvorena je manifestacija Brodsko glazbeno ljeto koju organizira Kazališno-koncertna dvorana „Ivana Brlić-Mažuranić“. Ravnateljica dvorane Sanja Nuhanović govorila je o programu u lipnju i srpnju ističući da manifestacija ove godine donosi ukupno petnaest programa na šest lokacija.

Kao domaćin, pozdravnu riječ uputio je gvardijan Samostana Presvetog Trojstva fra Slavko Milić, OFM, a 35. Brodsko glazbeno ljeto otvorila je zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Marina Martić Puača.