Istina je prava novost.

Slavljena misa zahvalnica NKG-a povodom završetka nastavne godine

Misu zahvalnicu po završetku školske godine, u petak 21. lipnja, u dvorištu Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati, predslavio je duhovnik sjemeništaraca i gimnazijalaca vlč. Luka Premelč.

U uvodu u misno slavlje, vlč. Premelč potaknuo je na zahvalnost prema Bogu. „Želimo na kraju školske godine reći Bogu hvala za ono što je njegov dar, ali i zahvaliti onima koji su svojom ljudskom suradnjom učinili da naša šalatska gimnazija bude mjesto rasta ne samo u znanju, nego u cjelokupnom vašem razvoju kao osoba. Želimo Bogu povjeriti ne samo što je bilo uspješno, nego i ono što je bilo teško jer se s Bogom lakše podnose i neuspjesi“, istaknuo je.

U homiliji je pozvao mlade da ne zaborave na Boga tijekom ljetnog odmora. „Ovim slavljem želimo, puni zahvalnosti, pogled usmjeriti ponajprije unazad. Hvala ti, Gospodine, Bože naš, što si bio uz nas kroz sve izazove i nevolje, radosti i žalosti tijekom ove školske godine. No, ovim slavljem želimo svoj pogled usmjeriti i prema naprijed, na ljeto pred nama. Ljeto je vrijeme odmora, ali i opasnosti. Dragi mladi prijatelji, molim vas, nemojte u svojim odmorima, uživanjima i slobodi, zaboraviti na dragog Boga. Uvijek se odmaraj s Bogom i u Bogu, ali nikad od Boga! Želim vam svima plodonosno i ugodno ljeto, a dragi Boga neka vas sačuva od svakoga zla”, zaključio je.

Pjevanje je predvodio Mješoviti zbor NKG-a pod ravnanjem profesorice Ankice Juričić.

Prije popričesne molitve, sudionici slavlja izrekli su zahvalnost Bogu pjevanjem himna „Tebe Boga hvalimo“.

Mnogi učenici i profesori pristupili su sakramentu pomirenja kod rektora Sjemeništa i duhovnika u gimnaziji preč. Matije Pavlakovića.