Istina je prava novost.

Mons. Ivan Ćurić krstio peto dijete u vinkovačkoj obitelji Rajčanji

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić krstio je 8. srpnja peto dijete u obitelji Rajčanji u Župi sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima.

Tomislav i Ksenija Rajčanji imaju pet djevojčica te su toga dana krstili Barbaru, staru tri mjeseca. Biskup Ćurić je istoga dana krstio i Deu, dijete Ivana i Katarine Takač.

U homiliji mons. Ćurić poručio je kako prostori i narodi za koje bi se očekivalo da su „zavičaj“ kršćanske vjere i stoljećima su već natopljeni naviještanjem Evanđelja, pokazuju „tvrdoću srca“. Nova krštenja svakako vjernicima daju priliku da se spomenu i posvijeste istinu krštenja kako bi se ponovno probudilo zajedništvo vjere koja je istinsko životno svjetlo.

„Taj čin zadire u dubinu našega postojanja. Krsna voda nije bilo kakva voda, govori papa Franjo, nego voda na koju je zazvan Duh koji daje život i koji nam daje da osjetimo zajedništvo s Kristom. Na tom zajedništvu potrebno je graditi svoj zemaljski život koji je po svojoj prirodi krhak i prolazan, no obasjan nadom vječnosti i punine života i u našem uskrsnuću s Kristom“, kazao je pomoćni biskup.

Na kraju se biskupu Ćuriću obratio mjesni župnik Mario Brkić. „Drago nam je da ste s nama samo dva dana nakon proslave crkvenog goda naših zaštitnika sv. Ćirila i Metoda. Hvala Vam mons. Ćuriću u osobno ime i u ime obitelji Rajčanji i Takač što ste se odazvali našem pozivu. Vama, dragi roditelji od srca čestitam na krštenju djece“.

„Neka Bog blagoslovi Vašu otvorenost i neka Vam u svemu bude svjetlo i snaga. Neka Vam se nikada ne ugasi nada svjetla i blagoslova sadašnjeg života, ali i ona besmrtna nada vječnosti i uskrsnuća“, zaključio je po završetku svečanog misnog slavlja mons. Ćurić.