Istina je prava novost.

Poljski nadbiskup Górzyński posjetio biskupa Glasnovića

Dubrovački biskup Roko Glasnović primio je u utorak 17. rujna poljskog nadbiskupa metropolita Józefa Górzyńskog u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku.

Nadbiskup Górzyński u Hrvatskoj boravi u sklopu uzvratnog posjeta izaslanstva poljskog grada Braniewa Općini Konavle te su na susretu u Ordinarijatu sudjelovali i načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima i gradonačelnik Braniewa Tomasz Sielicki sa suradnicima.

U razgovoru su dotaknuli razne teme, a mons. Glasnović i mons. Górzyński upoznali su jedan drugoga sa svojim (nad)biskupijama i njihovim zaštitnicima te razgovarali o problemima življenja kršćanstva u današnjem vremenu.

Nadbiskup Górzyński je doktorirao liturgiku, a na čelu Varmijske nadbiskupije nalazi se od 2016. godine. Varmijska nadbiskupija jedna je od četrnaest nadbiskupija u Poljskoj i smještena je na sjeveru zemlje. Osnovana je kao biskupija u 13. stoljeću, a glavni zaštitnik joj je sv. Andrija apostol.

U sklopu posjeta poljski nadbiskup posjetit će znamenitosti Dubrovnika i Općine Konavle te franjevački samostan u Pridvorju.