Istina je prava novost.

O. Kočiš o obnovi bazilike Presvetog Srca Isusova

Svečanost blagoslova i podizanja obnovljenih kupola bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu održat će se u subotu 21. rujna u 8 sati, a o tijeku obnove u programu Hrvatskoga katoličkog radija govorio je voditelj obnove i rektor Bazilike o. Damir Kočiš, SI.

O. Kočiš istaknuo je da je bazilika u obnovi od potresa 2020. do danas. Trenutačno je u fazi završetka konstrukcijske obnove što je svojevrsna međufaza prije početka cjelovite obnove. U ovoj fazi treba još napraviti elektrifikaciju bazilike iznutra, unutarnje žbukanje te završetak svoda. Time će bazilika biti osigurana za vjernike da se mogu održavati liturgijska slavlja.

Prema riječima o. Kočiša cjelovita obnova će dugo trajati. Izrazio je nadu da će do kraja 2025. završiti sve potrebne radove kako bi se moglo nastaviti s liturgijskim slavljima.

Najavljujući subotnji blagoslov i postavljanje obnovljenih kupola, o. Kočiš izvijestio je da bi nakon blagoslova u 8 sati prva kupola trebala biti postavljena do 9.30. Druga će se dizati oko 11.30. Cijela operacija trebala bi završiti oko 14 sati. Zbog radova bit će zatvorena Palmotićeva ulica od Boškovićeve do Hatzove te Mrazovićeva ulica.

Blagoslovnu molitvu predvodit će provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Sebastian Šujević.