Istina je prava novost.

Učenici Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku hodočastili u Aljmaš

Učenici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku hodočastili su u subotu, 21. rujna 2024. u Svetište Gospe od Utočišta, izvijestila je Gimnazija.

Oko 120 učenika i zaposlenika klasične gimnazije krenulo je ujutro u 6 sati ispred škole prema aljmaškom Svetištu. Župljani i župnik u Sarvašu vlč. Filip Perković pripremili su za hodočasnike okrepu.

Nakon pauze u Sarvašu, nastavili su put i u Svetište stigli oko 12 sati. Učenike i zaposlenike dočekao je upravitelj Svetišta vlč. dr. Tomislav Ćurić. Okupljenima je izrazio dobrodošlicu te predstavio arhitekturu crkve i događaje s početka Domovinskog rata kada je aljmaško Svetište u potpunosti uništeno.

Misu, na kojoj su se hodočasnicima priključili i brojni roditelji, predvodio je školski vjeroučitelj i duhovnik, isusovac p. Boris Jozić. U propovijedi je govorio o snazi Gospodinovih riječi upućenih cariniku Mateju.

Na kraju su okupljeni zajedno izmolili molitvu Blaženoj Djevici Mariji. Molili su za njezin zagovor tijekom tekuće školske godine i izazove koji su pred njima. Pjevanje na misnom slavlju je predvodio školski zbor pod vodstvom prof. Zrinke Andrić.