Istina je prava novost.

Biskup Petanjak pohodio Župu sv. Marije Magdalene na Rabu

Krčki biskup Ivica Petanjak pohodio je u ponedjeljak 23. rujna 2024., na spomendan sv. Pija iz Pietrelcine, Župu sv. Marije Magdalene u Banjolu na Rabu, gdje je predslavio misno slavlje u župnoj crkvi sv. Lucije.

Koncelebrirali su svećenici koji su na službi na otoku Rabu. Biskup Petanjak je u homiliji govorio o dvojici kapucina, sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i Piju iz Pietrelcine, te njihovoj ulozi u životu Crkve.

„Obojica su bili ispovjednici i većinu svojih života suvremenici.  Leopold je bio vrlo blag, dok je Pio znao biti vrlo strog i nije mu bilo problem biti i drzak ako je to bilo potrebno u određenom trenutku. Karakteri su im bili potpuno različiti, iako su obojica sveci. Potrebno je zadržati autentičnost karaktera, bez obzira na okolnosti biti svoj, uvijek imati svoj stav i u njemu ustrajati, sve ostalo je gluma“, istaknuo je.

„Svi smo pozvani na svetost, i sveci smo od krštenja, jer je Isus Krist u nama a On je svet. Potrebno je ustrajati u svetosti, graditi ju na putu života i uvijek zadržati svoj stav i karakter i ne mijenjati se ovisno o situaciji već uvijek zadržati svoj osobni stav koji zastupamo“, poručio je mons. Petanjak.

Na kraju misnog slavlja, župnik domaćin vlč. Kristijan Perović je zahvalio biskupu na predslavljenju mise te je poželio da sve okupljene prati zagovor sv. Pija.

Pjevanje je predvodio župni zbor.