Istina je prava novost.

Mons. Bogdan: Gospićko-senjska biskupija u mons. Medi dobiva odličnog pastira

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan dao je izjavu povodom imenovanja dosadašnjeg generalnog vikara Vojnog ordinarijata u RH mons. Marka Mede novim gospićko-senjskim biskupom.

„On je čovjek svećenik koji je postojan. Snima situaciju srcem i razumom te trijezno promišlja, odlučuje i poduzima inicijative. Ne sumnjam da će uspjeti u Gospićko-senjskoj biskupiji. Dapače, mislim da biskupija u njemu dobiva odličnog pastira i predvodnika Božjeg naroda“, naglasi je mons. Bogdan.

Rekao je da imenovanje mons. Mede biskupom znači svojevrsnu potvrdu njegovog rada i vojnog ordinarijata. „Mi kao Vojni ordinarijat postojimo od blagdana sv. Marka, 25. travnja 1997. kada je Ivan Pavao II. osnovao našu biskupiju. Nemamo puno svećenika, a jedan mi je biskup rekao da nemam teritorij, ali da je moj teritorij nebo, more, podmorje, zemlja, cijela Hrvatska i sva područje gdje žive tvoji vojnici i policajci. To je priznanje za našu biskupiju i našeg svećenika i na tome sam Bogu zahvalan“, poručio je te rekao da moli Boga da „providi i dobrog nasljednika i dobre svećenike za našu vojsku, policajce i branitelje“.