Istina je prava novost.

Biskup Martinović primio redovnika ekumenske zajednice u Taizéu brata Ulricha

Požeški biskup Ivo Martinović primio je u četvrtak, 10. listopada 2024. u Požegi, redovnika ekumenske zajednice u Taizéu brata Ulricha, izvijestila je Požeška biskupija.

Brat Ulrich čestitao je na početku susreta biskupu Martinoviću na preuzimanju službe požeškog biskupa. Razgovarali su o ekumenskoj zajednici u Taizéu koja okuplja braću katolike i protestanate s pet kontinenata svijeta i o njezinom radu.

Istaknuo je kako se redovnički život braće, radi novih generacija mijenja i da zajednica ima određene izazove u življenju karizme i identiteta koje je dao njezin utemeljitelj brat Roger. Kao i prije, braća se uzdržavaju vlastitim radom, brinu se o potrebnima te organiziraju molitvene susrete za mlade i obitelji.

Požeški biskup istaknuo je važnost i molitvenu dimenziju, zajedništvo i duhovnu ulogu njihove zajednice i Taizéa u životu svih hodočasnika koji dolaze kod njih te govorio o svom iskustvu i doživljajima koje je imao prilikom višegodišnjeg hodočašća u Taizé sa župljanima Belišća, Ksavera, Splita i Zadra.

Razgovarali su i o novogodišnjim Taizé susretima na kojima se okupljaju mladi kršćani. Spomenuli su i ovogodišnji susret koji će se održati u Estoniji. Osim toga, dotaknuli su se i zasjedanja Sinode biskupa u Rimu, čiji je dionik i njihov brat Alojz.

Biskup je zahvalio bratu Ulrichu na posjetu i promicanju ekumenskog duha. Obojica su izrazila radost zbog ostvarenog susreta i promicanja međusobne duhovne blizine kršćanskih zajednica, izvijestila je Požeška biskupija.