Istina je prava novost.

Biskup Gorski krstio peto dijete obitelji Grdić u Travnom

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski krstio je u nedjelju 13. listopada 2024. Juliana Raya, peto dijete obitelji Alana i Ivone Grdić u Župi sv. Luke evanđelista u novozagrebačkom naselju Travno.

Mons. Gorski je u homiliji tumačio odlomak u kojem bogataš pita Isusa što mu je činiti kako bi baštinio vječni život. „Ovaj čovjek osjeća veoma dobro da je pravo bogatstvo život vječni, iako je bio bogat materijalnim dobrima, a taj se život ne stječe niti rođenjem niti nasljedstvom, nego časnim životom. Kao i Isusovi učenici, ostajemo zbunjeni njegovim odgovorom mladiću. I mi danas postavljamo ista pitanja: ako ćemo svi biti siromašni, od čega ćemo živjeti? Kako zbrinuti djecu, školovanje, gdje stanovati, kako se liječiti od bolesti, gdje ćemo se mi vjernici okupljati“, rekao je.

„Isus ne preporučuje siromaštvo radi siromaštva. Štoviše, materijalno siromaštvo je grijeh sebičnosti bogatih. Materijalna dobra znaju se nametnuti kao smisao života, a ne kao sredstvo za pristojan život. Bogu dati mjesto u svojem životu iznad svega – to čini vjera u odnosu na sva druga dobra koja posjedujemo. Ako nekome nedostaje vjera, uvijek će se nekako u sebi osjećati prazno“, poručio je mons. Gorski.

Upravitelj župe vlč. Darko Bručić Pavuk je na završetku misnog slavlja zahvalio mons. Gorskom što je uime zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše pohodio u Župu sv. Luke i što je krstio peto dijete obitelji Grdić. Čestitao je roditeljima, istaknuvši da je to krštenje jedno od četiri te subote i nedjelje, te da ga čini radosnim to što su mnoge obitelji u župi otvorene životu.