Istina je prava novost.

U Bjelovaru predstavljena knjiga „Bog i evolucija“ Tončija Matulića

Knjiga „Bog i evolucija. Teološka šetnja evolucijskim perivojem“ svećenika prof. dr. Tončija Matulića predstavljena je u srijedu 16. listopada 2024. u Dvorani Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru.

O knjizi su govorili franjevac dr. sc. Ante Bekavac (docent na Katedri moralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) te izvanredni profesor na Katedri fundamentalne teologije KBF-a u Zagrebu dr. sc. Branko Murić.

Dr. Bekavac je predstavio knjigu po njezinim poglavljima te naglasio teme kojima se autor bavi. Dr. Murić je govorio o osobnom doživljaju autora i knjige, koju je recenzirao.

Autor koji je izrazio radost zbog predstavljanja knjige u Bjelovaru. Napomenuo je kako je glavna riječ knjige ona kojom započinje sam naslov, „Bog“ koji je Stvoritelj i Otkupitelj. Naglasio je dužnost svih vjernika a napose teologa da vjeru znaju dublje promišljati, vjerovati ali i komunicirati onima koji više ne vjeruju ili još Boga nisu upoznali. Rekao je kako je upravo želja za produbljivanjem i navještajem vjere u Boga Stvoritelja bila motiv za izdavanje ovog djela.

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak zahvalio je autoru, izlagačima te izdavačkoj kući „Kršćanska sadašnjost“ kao suorganizatoru događaja. Naglasio je važnost knjige koja „na znanstven i sustavan način donosi i obrazlaže vjeru koju vjerno i radosno ispovijedamo“. Mons. Huzjak je rekao da se danas ulažu velika snaga i sredstva za promociju kulture i ideja koji negiraju ili na krivi način govore o Bogu.

Predstavljanje knjige organizirali su Bjelovarsko-križevačka biskupija te izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost.