Istina je prava novost.

Započela akademska godina na Studiju istočne kršćanske duhovnosti

Svečanom arhijerejskom liturgijom u grkokatoličkoj konkatedrali sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu, u petak 18. listopada 2024., započela je akademska godina na Studiju istočne kršćanske duhovnosti kojega vodi Križevačka eparhija.

Liturgiju je služio križevački vladika Milan Stipić, a sudjelovali su voditelji, predavači i polaznici studija kojih s početkom ove godine ima ukupno trideset četvero. Nakon liturgije molilo se za blagoslov i pomoć Duha Svetoga.

Polaznici studija okupili su se ujedno i na prvo predavanje iz osnova crkvenoslavenskog jezika koje im je na početku akademske godine održao o. Aleksij Hudak. Predavanja na studiju odvijat će se i u Grkokatoličkom sjemeništu u Zagrebu i u Biskupskom dvoru u Križevcima, a termini su prilagođeni mogućnostima polaznika te se održavaju petkom poslijepodne i subotom ujutro.

Ove će se akademske godine slušati predavanja iz osnova crkvenoslavenskog jezika, liturgike bizantskog obreda, istočne liturgijske glazbe, ikonografije, patristike i biblijske teologije.