Istina je prava novost.

Osmi dan velike devetnice za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera

Osmi dan velike devetnice Djetetu Isusu s nakanom za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera, proslavljen je u petak 25. listopada 2024. euharistijskim slavljem u kapelici Stadlerove spomenkuće pri Samostanu sestara služavki Maloga Isusa, u Brodskom Vinogorju.

Euharistijsko slavlje predslavio je domaći župnik Župe Uznesenja Blažena Djevice Marije Krunoslav Karas. Uz redovnice, udioništvo u slavlju imalo je i četrdesetak vjernika iz župe i okolnih župa Slavonskobrodskog dekanata.

Župnik je u homiliji istaknuo važnost Božjeg utjelovljenja i borbe za širenje Radosne vijest u svijetu. „Mi smo kršćani pozvani ravnati se po Bogu, zagledati se u Boga, a ne u ljude. Pozvani smo biti savršeni kao što je Otac naš nebeski. Moramo prepoznati što nas od njega odvaja, prepoznati tko je moj protivnik, shvatiti da to nije samo grijeh, nego i moje grješne navike i sklonosti. Pozvani smo moliti Božju milost da se toga možemo osloboditi kroz sakramente, molitvu i euharistiju“, poručio je.

Okupljeni narod je na završetku slavlja izmolio molitvu za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera i krunicu Djetetu Isusu.

Služavke Maloga Isusa zahvalile su na kraju vjernicima „što su prepoznali Stadlera svoga sugrađana kao velikana vjere te redovito svakoga 25. u mjesecu zajedno s njima sudjeluju na misi i molitvi za njegovo proglašenje blaženim i svetim“.