Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Komarica predvodio slavlje u Mariji Zvijezdi

Banja Luka (IKA/KTA)

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca, banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Mariji Zvijezdi.

Biskup je istaknuo svoju radost zbog vjernog i velikog štovanja drage Gospe od strane brojnih pripadnika svoje biskupije. Domaćim štovateljima, koji su i prije mise imali svoju „redovitu“ pobožnost u čast Bezgrešnoj Djevici i Bogorodici Mariji, posebno je zahvalio za njihovu ustrajnost u molitvi i djelima kršćanske ljubavi. Protumačivši u homiliji značenje svetkovine Bezgrešnog začeća za život Kristove Crkve i vjerničko ponašanje svakog člana Crkve, potaknuo je okupljene da si uvijek posvješćuju kako ih je Božja ljubav i stvorila i otkupila od vječne propasti, a time i od svake vrste beznađa i očaja. Pozvao ih je da i dalje molitvom i primanjem svetih sakramenata jačaju svoju vjeru i učine je što plodnijom za svoju vječnost. Pri kraju mise biskup Komarica je zajedno s okupljenim vjernicima otpjevao dvije pjesme Gospi u čast i izmolio prigodnu molitvu. 

Podsjetio je da se toga dana ujedno završava Godina sv. Josipa, koju je papa Franjo bio proglasio za cijelu Crkvu. Vjernicima je stavio na srce da moćni zagovor sv. Josipa i ubuduće znadu iskoristiti za duhovno dobro i svoje i svojih bližnjih, te zajedno sa svima otpjevao pjesmu u čast sv. Josipu. Misu je biskup slavio zajedno sa župnikom Zvonkom Topićem i đakonom Perom Vladićem.

Nakon misnog slavlja, biskup Komarica se u župnoj dvorani zadržao u dužem razgovoru s članovima molitvene zajednice Župe Marija Zvijezda. Izvijestio ih je o dosadašnjim radovima i planovima za budućnost Europskog centra za mir i suradnju u Kući susreta Marija Zvijezda i pozvao ih da nastave molitvom podupirati taj novi dragocjeni projekt Crkve u službi današnjim ljudima izbliza i daleka. Zamolio ih je da i svoje iseljene i prognane župljane pozovu da se učlane u klub Prijatelja Marija Zvijezda, koji je u osnivanju u nekoliko europskih zemalja.

Pri kraju svoga boravka u Marija Zvijezdi, biskup Komarica je razgledao do sada obavljene građevinske radove unutar crkvenog zdanja, gdje je predviđen dio aktivnosti Europskog centra.