Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marija-zvijezda

Predstavljanje knjiga „Povijest samostana Marija Zvijezda 1869. - 1874.“ te „Pisma iz doline Vrbasa“

U povodu obilježavanja Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini Biskupijska knjižnica Varaždin organizirala je u četvrtak, 7. ožujka, u Centru za mlade u Varaždinu, predstavljanje dviju knjiga „Povijest samostana Marija Zvijezda 1869. - 1874.“ te „Pisma iz doline Vrbasa“ autora Franza Phannera, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Blagoslovljena restaurirana slika čudotvorne Gospe – Majke dobrog savjeta

U župnoj crkvi Uznesenja Marijina na Nebo u Mariji Zvijezdi u Banjoj Luci u nedjelju, 17. rujna, za vrijeme misnog slavlja, banjolučki biskup Franjo Komarica blagoslovio je restauriranu originalnu sliku čudotvorne Gospe – „Majke dobrog savjeta“, koju su restaurirali stručnjaci iz Muzeja Republike Srpske, prenosi TABB.

Biskup Komarica predvodio misno slavlje povodom patrona župe Marija Zvijezda

Svetkovina Velike Gospe, ujedno patron banjolučke župe Marija Zvijezda svečano je proslavljen u toj najvećoj župskoj crkvi banjolučke biskupije. Osim jutarnje i večernje mise, kojima su prethodile pobožnosti pred slikom Uznesenja Marijina, središnje misno slavlje je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica.

Hrvatski državni arhiv uredio arhivsku građu Marije Zvijezde

Velikim zalaganjem ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva dr. sc. Dinka Čuture, višečlana ekipa djelatnika arhiva tijekom protekla tri tjedna, uredila je zasad dostupnu arhivsku građu nekadašnje slavne i velezaslužne trapističke opatije Marija Zvijezda, izvijestila je 21. svibnja 2023. Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

1 2 3 4