Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov ureda vojnog kapelana u vojarni u Butilama kod Sarajeva

Butila (IKA)

Na spomendan sv. Filipa Nerija, 26. svibnja 2021., nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić blagoslovio je prostorije dodijeljene vojnom kapelanu unutar vojarne glavne logističke baze Oružanih snaga BiH koja se nalazi u Butilama, prenosi KTA.

Vojarna u Butilama je u sastavu vojne kapelanije sa sjedištem u Rajlovcu, gdje kao vojni dušobrižnik djeluje don Ivo Jezidžić, i u njoj je sada otvoren ured namijenjen vojnom kapelanu za susrete s katolicima u OS BiH i civilima uposlenima unutar vojarne u koju, kao i onu na Butmiru, kapelan Jezidžić dolazi jednom tjedno.

Ovom prigodom nadbiskup Vukšić, u pratnji kancelara don Josipa Tadića, najprije se susreo sa zapovjednikom vojarne Borisom Perišićem i njegovim najbližim suradnicima. Razgovarali su o stanju u vojarni i o potrebama vojnika te je mons. Vukšić zahvalio zapovjedniku za prijateljsku i plodnu suradnju s vojnim kapelanom. Nakon susreta, kojem se pridružio i otac Duško Lalović, dušobrižnik za vojnike pravoslavce, nadbiskup Vukšić je svečano blagoslovio prostorije novog ureda uz sudjelovanje vojnika i civila na službi u Butilama.

Papa Benedikt XVI. osnovao je 1. veljače 2011. godine Vojni ordinarijat za Bosnu i Hercegovinu, a vojni kapelani vode skrb za duhovne potrebe katolika pripadnika MO i OS BiH te članova njihovih obitelji na cijelom prostoru BiH.