Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Vukšića riječkom nadbiskupu Uziniću i zahvala dosadašnjem nadbiskupu Devčiću

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, predsjednik Biskupske konferencije BiH, uputio je 12. listopada čestitku mons. Mati Uziniću za preuzimanje službe riječkog nadbiskupa i zahvalu dosadašnjem riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću.

„Poštovani i dragi don Mate! U povodu Tvog imenovanja i preuzimanja službe Riječkoga nadbiskupa i metropolite pozdravljam Te s radošću i bratskim poštovanjem uz želju da dragi Bog prati i blagoslovi Tvoje biskupsko služenje u Crkvi Kristovoj radi obraćenja, vjernosti Kristovu nauku i primjeru, duhovnoga napretka i posvećenja svih ljudi, a posebice Kristovih vjernika u Riječkoj nadbiskupiji i metropoliji.

Srdačno zahvaljujem mons. Ivanu Devčiću, dosadašnjem riječkom nadbiskupu i metropoliti, za prijateljstvo koje je iskazivao u svim našim susretima i za otvorenu suradnju koja se očitovala posebice na zajedničkim zasjedanjima naših dviju biskupskih konferencija i u dogovorima glede poslova koje smo zajedno obavljali dok je on predsjedao Vijećem za medije Hrvatske biskupske konferencije.

Po zagovoru svetoga Vida mučenika, zaštitnika Riječke nadbiskupije, neka sve bude na slavu Božju, za dobro ljudi i porast Crkve Kristove“, napisao je nadbiskup Vukšić, izražavajući bratsku povezanost u molitvi.