Budi dio naše mreže
Izbornik

Delegacija CRS-a posjetila predsjednika Caritasa BiH

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Caritasa Bosne i Hercegovine Tomo Vukšić, s ravnateljem mons. Tomom Knežević, primio je u ponedjeljak 13. ožujka u zgradi rezidencije u Sarajevu visoku delegaciju Caritasa Sjedinjenih Američkih Država, objavio je Caritas BIH, a prenosi KTA.

Uime Caritasa Sjedinjenih Američkih Država (CRS – Catholic Relief Services) na susretu su bili novoimenovani regionalni direktor Hani El-Mahdia, predstavnica CRS-a za Regiju Balkan Sanela Imamović i djelatnica CRS-a Renata Dlouhi-Kastelić. Regionalni direktor Hani El-Mahdi u službenoj je posjeti cijeloj regiji, predstavnicima Katoličke Crkve i nacionalnim Caritasima kako bi sagledao cjelokupnu situaciju o prisutnosti i karitativnom djelovanja CRS-a na ovim prostorima, posebno u Bosni i Hercegovini u kojoj se nalazi sjedište Regionalnog ureda CRS-a.

Predsjednik Caritasa BiH mons. Vukušić zahvalio je za prisutnost i karitativno djelovanje CRS-a uz napomenu kako treba učiniti sve kako bi se zajedničko projektno djelovanje dogovaralo i usklađivalo s trenutnim potrebama čovjeka i Caritasa na ovim prostorima. Pojasnio je mjesto i ulogu nacionalnog Caritasa, kao ustanove Biskupske konferencije BiH, sa svim istovjernim pravima i obvezama koje ima središnjica CRS-a u Sjedinjenim Američkim državama sa sjedištem u Baltimoru.

Kroz razgovor ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, uz riječi zahvale za prisutnost CRS-a u Bosni i Hercegovini, oslikao je cjelokupnu situaciju prisutnosti CRS-a i drugih nacionalnih Caritasa iz Europe i svijeta kroz regionalne i druge urede na bosanskohercegovačkom prostoru uz očekivano poštivanja važećih menadžment standarda i Saveguarding standarda i svih drugih dokumenta Caritasa Internationalis, ali i mjesto i ulogu Biskupske konferencije BiH i njezinoga Caritasa BiH.

Visoka delegacije CRS-a predvođena regionalnim direktorom El-Mahdijem zahvalila je za prijam i dosadašnju suradnju uz konkretna razmišljanja vezano za zajedničko i buduće djelovanje u projektima od posebne važnosti za čovjeka u potrebi na prostorima Bosne i Hercegovine, objavio je Caritas BIH, a prenosi KTA.