Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić: Želim da iz vjere u Boga budemo graditelji mira i sigurnosti u ovoj zemlji koja proživljava još teške posljedice nemilog rata

Sarajevo (IKA/KTA)

Uime katolika, kao i u svoje osobno ime, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić čestitao je Ramazanski bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima u BiH.

U povodu Ramazanskog bajrama vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je uime katolika, kao i u svoje osobno ime, čestitku reis-ul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini.

„Dok Vam čestitam Ramazanski bajram, želim da iz vjere u Boga budemo graditelji mira i sigurnosti u ovoj zemlji koja proživljava još teške posljedice nemilog rata. Posebno je važno da iz vjere u jednog Boga ugrađujemo dušu u ovu Bosnu i Hercegovinu, da u njoj bude više morala, poštenja, odgovornosti i lijepih međuljudskih odnosa i stvaranje stabilnosti i perspektive za ovo društvo u svojoj različitosti, koje se treba temeljiti u jednakopravnosti. Uz bajramsku čestitku upućujem i izraze poštovanja uz iskreni pozdrav“, napisao je u čestitki kardinal Puljić.