Budi dio naše mreže
Izbornik

Regionalna poglavarica sestara Misionarki Ljubavi u pohodu Banjolučkoj biskupiji

Banja Luka (IKA)

Nova regionalna poglavarica Družbe Misionarki Ljubavi za Srednju Europu s. Maria Dominika, u pratnji poglavarice zajednice sestara u Banjoj Luci. s. Marije Angele Majstorović, pohodila je u subotu, 25. lipnja Biskupski ordinarijat u Banjoj Luci. Sestre su primli banjolučki biskup Franjo Komarica i pomoćni biskup Marko Semren.

Biskupi su novoj poglavarici, s. Dominiki, izrazili „srdačnu dobrodošlicu“. Zahvalili su joj što je došla u prvi pohod svojim susestrama u njihovoj jedinoj redovničkoj zajednici na području Bosne i Hercegovine. Biskup Franjo se s radošću i zahvalnošću prisjetio svojih susreta s njihovom svetom utemeljiteljicom u Sarajevu koncem 70-ih godina, dok je bio profesor, te u Rimu nakon svog biskupskog ređenja, kad mu je buduća svetica pismeno zaželjela obilje Božje pomoći u novoj službi i obećala svoju molitvu. Spomenuo je i dragocjeni, pozitivni rad sestara Misionarki na području cijele biskupije, osobito u Banjoj Luci i Bihaću zadnjih nekoliko godina, među brojnim migrantima iz azijskih i afričkih zemalja.

Razgovarali su i o jednoj aktualnoj, neočekivanoj i neugodnoj situaciji u kojoj su se ovog tjedna našle sestre, dok su pružale pomoć migrantima, kako to čine posljednje tri godine. Sestre su zahvalile biskupu za pravne korake koje je zajedno sa svojim suradnicima poduzeo i
koje će još poduzeti u obranu sestara, njihovih prava i njihova ljudskog dostojanstva.