Budi dio naše mreže
Izbornik

U Bosanskoj Posavini proslavljena Gospa Koraćanska

Koraće (IKA)

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“, predvodio je u četvrtak 15. travnja u župi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini domaći sin fra Blažen Lipovac. Suslavio je domaći župnik i derventski dekan fra Ivan Marić, koji je slavlje animirao i pjevanjem.

Na slavlju u čast Gospi okupilo se petnaestak župljanja. Naime, većina njih živi u susjednom Slavonskom Brodu u Republici Hrvatskoj te zbog epidemiološkim mjera ne mogu prelaziti granicu s BiH.

Aktualizirajući misna čitanja, fra Blažen je naglasio kako je Marija pod križem počela okupljati apostole koji su se u strahu razbježali, a okuplja nas i danas oko stola svoga Sina.
“Kao što su apostoli nakon susreta s Isusom i primanjem Duha Svetoga promijenili svoj životni put, dobili snagu, tako i svaki čovjek u susretu s Gospodinom mijenja svoje životne navike, stavove, mijenja svoj život.  Molimo se Mariji da nas dovede svome Sinu, a najsnažnija njezina molitva je krunica. Kao kršćani pozvani smo svakodnevno moliti krunicu. Promišljanjem o otajstvima krunice mi prolazimo cijeli Kristov život.  Tko moli Gospinu krunicu ne može se izgubiti…”, neke su od fra Blaženovih  poruka svojim Koraćanima.

Na kraju mise, fra Blažen je predmolio zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj kojom joj je sve njezine župljane stavio u zaštitu, a Koraćani su zahvalili svome župniku koji ovih dana koordinira uređenjem crkvenog dvorišta.