Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi Latinske Amerike osuđuju uznemirivanje Crkve od strane vlasti

Bogota (IKA)

Vijeće biskupskih konferencija zemalja Latinske Amerike (CELAM) izrazilo je blizinu i solidarnost s cijelim Božjim narodom Nikaragve: biskupima, svećenicima, redovnicima i laicima pred stalnim napadima državnih vlasti, prenosi Vatican News.

U poruci koju su potpisali mons. Miguel Cabrejos Vidarte i mons. Jorge Eduardo Lozano, predsjednik i generalni tajnik CELAM-a, izražava se bliskost Crkvi u Nikaragvi koja je žrtva kontinuiranih napada državnih tijela.

Posljednji događaji, poput opsade svećenika i biskupa, protjerivanja pripadnika redovničkih zajednica, skrnavljenja bogomolja i zatvaranja radio postaja, duboko su nas povrijedili. Izražavamo našu solidarnost i bliskost s njima, ističe se u dokumentu.

Poruka solidarnosti upućena čitavom Božjem narodu Nikaragve: biskupima, svećenicima, redovnicima, laicima i laikinjama, jamči da latinskoamerički biskupi prate braću koja različitim putovima žele biti glas onih koji nemaju glasa, izgraditi dijalog koji je sposoban zacrtati put jedinstva i mira.

Želimo se prisjetiti Riječi Božje koja nam usred poteškoća govori: „Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj“ (Jš 1, 9) , ističe se u poruci kojom se jamče molitve za one koji pate.

Ključne riječi:
CELAM nikaragva pismo solidarnost