Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovska poruka uz obljetnicu osnutka Djela svetog djetinjstva

Rim (IKA)

Generalna tajnica Papinskog misijskog djela svetog djetinjstva s. Roberta Tremarelli je u povodu 181. obljetnice osnutka djela, 13. svibnja 2024. djeci misionarima uputila poruku koju prenosimo u cijelosti s portala Nedjelja.

Draga djeco misionari,

za nekoliko dana proslavit ćemo obljetnicu osnutka Djela svetog djetinjstva, a ove se godine ta obljetnica poklapa s Duhovskom nedjeljom, svetkovinom Duhova, danom kada se spominjemo velikog, najvažnijeg i najdragocjenijeg dara uskrsloga Isusa svojim apostolima, odnosno Duha Svetoga svakom od nas.

Kao djeca misionari, obvezujete se biti Isusovi prijatelji, ali vas također pozivam da budete prijatelji Duha Svetoga, naše velike potpore. Isus je naš primjer koji moramo nasljedovati svakoga dana, a to možemo samo zajedno i uz pomoć Duha Svetoga. Potičem vas da ga zazivate svakog dana, jer samo nam On može pomoći da zapalimo svoja srca istinskom misionarskom strašću, istom onom koju je imao mons. Charles de Forbin Janson.

Duh Sveti je taj koji nam može pomoći donositi dobre plodove kao što su ljubav, radost, mir, strpljivost, ljubaznost, dobrota, vjernost, krotkost, samosvladavanje.

On je taj koji nam pomaže oblikovati i preobraziti svoje srce i život prema Evanđelju i imati iste osjećaje kao Isus.

Želim vam sretan blagdan, misijski blagdan.

Hvala vam što ste prisutni i aktivni u sveopćoj Crkvi.