Budi dio naše mreže
Izbornik

Koncert ansambla Hrvatsko-talijanskoga društva iz Zagreba u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Rim (IKA)

U nedjelju 6. listopada nakon večernje mise u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u povodu 230. obljetnice smrti Luke Sokorčevića održan je koncert ansambla Hrvatsko-talijanskoga društva iz Zagreba u organizaciji Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima i Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici.

Ansambl je izveo petnaestak skladbi poznatih hrvatskih i svjetskih glazbenika i kompozitora. Uz domaćina, mons. Božu Radoša, rektora Zavoda i crkve Sv. Jeronima i novoimenovanog varaždinskog biskupa, koncertu su nazočili brojni gosti među kojima veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanik RH pri Republici Italiji Jasen Mesić, te drugi diplomatski djelatnici i članovi hrvatske rimske zajednice.

Prije samog koncerta večernju misu na hrvatskom jeziku predslavio je don Ivo Bezina, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Na misi su sudjelovale i dvije skupine hodočasnika iz Hrvatske, među kojima i grupa profesora srednje strukovne škole „Antun Horvat” iz Đakova koji se nalaze na hodočašću u Rimu.

Ključne riječi:
koncert Rim sv. Jeronim