Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Hočevar čestitao Božić mitropolitu Hrizostomu i vjernicima SPC-a

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar u utorak 5. siječnja uputio je božićnu čestitku predsjedniku Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne Crkve i mjestobljustitelju trona srpskih patrijarha dabrobosanskom mitropolitu Hrizostomu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve.

Nadbiskup Hočevar u čestitci zahvaljuje mitropolitu za „predivne riječi“ božićne čestitke koju je mitropolit uputio svim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. Istaknuvši kako je „naše zajedničko vjerovanje u Emanuela, koji hodi našim putevima tražeći izgubljenog čovjeka, koji hrani svako ljudsko biće svojom ljubavlju i prosvjetljuje naš razum u potrazi za Istinom“, izvanredno velika prilika da se zajednički svjedoči i da se zajednički traže putevi jedinstva „u današnjem tako podijeljenom čovječanstvu“.

Nadbiskup je poželio mitropolitu da upravo u ovom važnom povijesnom trenutku sveobuhvatno proslavi veliki dan Božje Blizine, Njegove svetosti i Njegove dobrote.

„Novorođeni Kralj, Isus Krist neka ispuni istinskom svjetlošću života i nade Vas, svu braću episkope, sav kler i monaštvo, sav bogoljubivi narod, kao i cijelo čovječanstvo“, poželio je u svojoj božićnoj čestici mitropolitu Hrizostomu nadbiskup Hočevar čestitajući svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve nadolazeći Božić, a ujedno im je poželio i blagoslovljenu godinu Gospodnju 2021.