Budi dio naše mreže
Izbornik

U Čileu zapaljena još jedna crkva

Padre Las Casas (IKA)

U Padre Las Casasu u Čileu u petak 16. travnja zapaljena je crkva sv. Andrije, izvijestila je Agencija SIR.

Crkva je u požaru potpuno uništena. Župa sv. Antuna u kojoj je crkva, nalazi se u biskupiji Villarrica u regiji Araucaníji u kojoj su učestali napadi na crkve od strane Mapuche indijanaca.

„Ovaj čin, osim što nas potiče da više molimo za mir u našoj regiji, mora nas natjerati da razmislimo o motivu ovoga nerazumnog nasilja i kojim putom kao društvo moramo ići da bismo riješili krizne situacije koje živimo“, poručio je biskup Villarrice Francisco Javier Stegmeier Schmidlin.

„Moramo biti sposobni donijeti mir u regiju, pojedinačno preuzimajući aktivnu i odlučujuću ulogu u izgradnji mostova i prilika prema onima koji imaju manje, koji se osjećaju zapostavljeno, koji misle da će nasilje riješiti njihove probleme, ne znajući možda da upravo nasilje čini njihova nastojanja nelegitimnima i otežava rješenja“, dodao je.

Biskup je izrazio želju mjesne Crkve da nastavi raditi „za ljudski razvoj svojih stanovnika, bez isključivanja“. Također je potaknuo na molitvu „za sve koji trpe ovo beskorisno i rastuće nasilje, kao i za one koji pogrešno traže rješenja uništavanjem i terorom, te za vlasti odgovorne za opće dobro“, objavio je SIR.