Budi dio naše mreže
Izbornik

Zaklada „Pomoć Crkvi u nevolji“ u Austriji objavila Križni put mučenika i svjedoka vjere

Beč (IKA)

Zaklada papinskog prava „Pomoć Crkvi u nevolji“ objavila je u Austriji brošuru „Križni put mučenika i svjedoka vjere“ kao duhovni poticaj za korizmu, izvijestio je u utorak 13. veljače 2024. Kathpress.

„Već godinama uvijek iznova suočavamo se s dirljivim sudbinama biskupa, svećenika, redovnica ili laika“ , priopćio je nacionalni ravnatelj zaklade u Austriji Herbert Rechberger. „Mnogi od te hrabre braće u vjeri bivaju oteti, zlostavljani ili čak ubijeni. Razmatranje križnog puta poziva na molitvu za progonjene, potlačene i ponižene kršćane. Njihov primjer može nam biti poticaj na putu nasljedovanja“, poručio je.

Razmatranje križnog puta na 50-ak stranica nudi sažete kratke tekstove i molitve. Prikladno je za osobno i za zajedničko razmatranje u župama. Svaka od 14 postaja križnog puta sadrži citat iz Biblije i opis sudbine jednog od svjedoka vjere 21. stoljeća. Slijedi naizmjenična molitva predmolitelja i zajednice, koja se oslanja na nakane opće Crkve kao i na osobne teme. Na kraju križnog puta otisnuta je molitva za progonjene kršćane.