Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za žene i majke

Ivanovci (IKA/TU)

U Schönstattskom svetištu u Ivanovcima, u nedjelju, 24. rujna održane su duhovne vježbe za žene i majke pod geslom Živjeti novi savez ljubavi.

Program je vodila sestra Mariana Hermann, a uključivao je tri predavanja, klanjanje pred Presvetim, misu i vrijeme za osobnu molitvu. Kroz cijeli program naglasak je bio na tišini i šutnji jer tišina i šutnja imaju posebnu ulogu u duhovnim vježbama, samo tada možemo čuti Božji glas i nesmetano uživati sa Bogom i Majkom Božjom.

Prvo predavanje upućivalo je na euharistiju. Govorilo se o oblicima spasenja, pobožnosti prema Djevici Mariji i čestoj svetoj pričesti kao stupovima našega života. Drugo predavanje temeljilo se na sklapanju Božjeg saveza s nama ljudima, a u trećem predavanju postavljeno je pitanje želimo li postaviti svoje srce između Marijinog i Isusova, želimo li uroniti u tu ljubav i biti zaštićeni, slijedimo li Isusovu zapovijed ljubavi…

Nakon svakog predavanja bila je prilika za osobnu molitvu i predanje Bogu, a zatim je uslijedilo euharistijsko klanjanje i misno slavlje koje je vodio vlč. Danijel Tigandžin, župnik iz Veliškovaca. Susret je završio kratkim domjenkom i druženjem gdje su razmijenjeni dojmovi.