Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

Požega (IKA)

U požeškoj crkvi sv. Lovre u petak 25. lipnja održano je molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja đakona Marka Gerendaja iz Župe sv. Marka evanđelista u Našicama (Markovac Našički) i Roberta Medveda iz Župe sv. Ilije proroka u Brodskom Stupniku.

Na bdjenju, koje je predvodio Marko Milaković, župni vikar požeške Župe sv. Terezije Avilske, sudjelovali su mladi grada Požege, članovi molitvenih zajednica, vjernici iz požeških i župa odakle dolaze ređenici, kao i dvojica odgojitelja te nekoliko bogoslova iz Međunarodnog kolegija „Sedes Sapientiae“ u Rimu gdje su ređenici posljednje tri godine prolazili svoju formaciju za svećeništvo.

Tijekom bdjenja ređenici su zajedno s okupljenim vjernicima na temelju naviještene Božje riječi, klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom razmatrali otajstvo svećeništva te molili za ustrajnost i vjernost u pozivu koji im je Gospodin uputio i službi kojoj će im Crkva povjeriti te za postojeća i nova duhovna zvanja u požeškoj mjesnoj Crkvi.
Pri kraju je župni vikar Milaković u ime svih nazočnih izrekao nekoliko molitvenih nakana za služitelje Crkve – napose ovogodišnje mlade svećenike Požeške biskupije. Bdjenje, prožeto molitvom i pjesmom mladih, zaključeno je blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom.